Úvod » Historie

Zápasy 2016 - 2017

publikováno 20.10.2016 (aktualizováno 29.11.2017)

Popis zápasů

7.3.2017  HC KONSTRUKTIVA REVIVAL - HC STATOR ENVIROS  3:2 (0:1; 2:0; 1:1)

Komentář by Matess bo měl docela dost času na to studovat naší hru z tribuny :-)

"Zápas začal z naší strany docela dobře. Dostali jsme se do mnoha šancí, nicméně jen hubenébo vedení, o které jsme nedůsledností před vlastní brankou před koncem třetiny přišli.
Druhá třetina načala náš postupný herní rozpad, mj. mým zbytečným vyloučením do konce utkání a nucenou změnou v druhých dvou lajnách. Soupeř nás místy dostával pod tlak a vytěžil z toho důležitý gól, kterým se dostal do vedení, které ve třetí třetině navýšil. My už jen korigovali stav zápasu.
Zápas jsme prohráli dvěma herními faktory. Špatným střídáním, kdy někteří hráči zůstávali na ledě o dvě až tři akce déle než jen záhodno a chyběla jim síla při zakončení. Právě koncovka byla včerejší omegou naší útočné hry. I když jsme se do šancí dostávali, troskotali jsme na úplně tragické střelbě, která přicházela pozdě a nepřesně. Vedle toho gólman soupeře chytal na úroveň této ligy nadprůměrně dobře. Nevynechám ani obránce, kteří, byť se často vztekají, že nedostávají přihrávky na modrou, jich včera dostali celkem hodně a až na výjimky z toho byla situace vždy podobná - puk na holi soupeře. Musíme bezpodmínečně zlepšit intervaly ve střídání, hru do těla, rychlost a přesnost, se kterou dáváme puky od hole, vč. (zejména) střelby a pozičního postavení v obranném pásmu, jmenovitě beků a ztaženého útočníka (centra)." 

Já k tomu mám pár pohledů z branky. První gól jsme dostali až na začátku druhé třetiny a byla to pěkná haluz, kdy soupeři sjel puk po hokejce a místo nad lapačku, kam celou dobu mířil, to sjelo po ledě pod betonem, který už jsem nestihl docvaknout. Druhý gól vznikl nedůsledným rozjetím útoku, kdy jsme o puk přišli už na naší modré čáře a ten se dostal k úplně volnému hráči na druhé straně hřiště, který měl dost času se mne zeptat, kam to chci. Co se týká poziční hry v obranném pásmu, tak mám pocit, že se to lepší, včera z toho byl akorát poslední gól ve třetí třetině, kdy před bránou zůstal nepokrytý jeden hráč soupeř, který dostal ideální přihrávku. Ale jinak s Matessovým hodnocením bitvy Bělohorské vřele souhlasím :-) Ve čtvrtek hospoda, tak vyčistíme hlavy :-D

Branky: Adam (Pepa), Vorlík


2.3.2017  HC STATOR ENVIROS - HC PRAGUE WOLVES  4:7 (2:3; 0:3; 2:1)

Třetí prohra v řadě. To už se dá mluvit o krizi. Nejde nám to a nejde. Srovnání snese pouze opět první třetina. Pak jakoby nám došel dech a naše hra se úplně rozpadne. I když se nám podařilo vstřelit na začátku třetí třetiny gól, ihned z další akce soupeř znovu odskočil a zbytek zápasu i přes naší snahu kontroloval. Postup už jsme si odstřelili v Černošicích a sezonu dohrajeme v klidném středu tabulky, takže hrotit situaci v kabině ani na lavičce už nemá cenu. Do konce zbývá už jen pár zápasů, tak je pojďme dohrát v pohodě a pro radost ze hry a z dobré party. Za týden nás čeká hospoda, tak si to pojďme pořádně užít.

Branky: MichalD, Vorlik (Adam), MichalD (Pepa), Tomáš V (Pepa)


16.2.2017  HC STATOR ENVIROS - HC CODA PRAHA   4:8 (2:2; 0:2; 2:4)

Soupeř nás přehrál zcela zaslouženě. Snad jen v první třetině jsme s ním dokázali jakžtakž držet krok a hrát aspoň vyrovnaný hokej. Jakmile soupeř dokázal ve druhé třetině odskočit o dvě branky, naše hra se rozpadla a o celkovém výsledku bylo rozhodnuto. Soupeři bych i pogratuloval, ale tento výsledek je značně znehodnocen tím, že za soupeře nastoupili hráči, kteří evidentně hrají někde jinde a dokonce jeden, který proti nám hrál i v neděli v Černošicích za HC Ozzy. Ale vzhledem k tomu, jak se vedení PLLH staví ke hře "černochů" můžeme sice protestovat, můžeme s tím i nesouhlasit, ale je to tak jediné, co se s tím dá dělat. Je jen škoda, že to kazí pocit ze hry hráčům, kteří si chtějí zahrát hokej a ne být kužely pro pár namachrovaných jedinců, kteří se ve 3. skupině PLLH léčí svůj komplex z neúspěchu ve "větším" hokeji.

Branky: Matess (Vorlik), Matess (Vorlík), Vorlík (Adam), Adam (Pepa)

4.2.2017  HC HORNÍ POČERNICE - HC STATOR ENVIROS    2:3 (0:0; 1:3; 1:0)

Přišlo mi to jako pěkný hokej. Hrálo se rychle, tvrdě, kombinačně a myslím si, že jsme měli celou dobu o trošku více ze hry než soupeř. Soupeřův brankář znemožňoval jednoho našeho střelce za druhým, přesto jsem dokázali dát o gól víc a mohli se radovat z vítězství. Opět musím pochválit za nasazení, je to v posledních zápasech opravdu znát. Snad nám to vydrží co nejdéle.

Branky: Hanza Lajčák (Matess), Adam (Pepa), 11 (TomášV)

3.2.2017  HC STATOR ENVIROS - HC DOTYKAČKA    10:4 (3:1; 2:0; 5:3)

Včera nás čekal zápas se soupeřem, jehož hra nám dělala v prvním zápase velké problémy. Za zmatky ohledně místa konání zápasu se soupeři ještě jednou omlouvám. Od začátku bylo jasné, že půjde jiný zápas než minule. Dokázali jsme se dostat do rychlého dvoubrankového vedení a i když soupeř snížil Adam nám dal do druhé třetiny klid. Soupeř tentokrát měl i smůlu. Prohazovačky, které mu vycházeli minule a které nám dělali velké problémy, tentokrát nevycházely a včera skvěle hrající beci toho soupeři víc nepovolili.Ve druhé třetině jsme navýšili skore na 5:1 a bylo po zápase. Soupeř se sice snažil, ale včera nám to prostě šlo. Přidali jsme tři góly a krátký výpadek, který jsme si dovolili soupeř sice využil ke vstřelení dvou gólů, zažehnal Vorlík a Matess zakulatil výsledek na 10. Soupeř pak ještě pěknou střelou po ledě k tyči upravil na 10:4. Pochválit musím celý tým. Za bojovnost, obětavost a nasazení. Hurá na Počernice.

Branky: Vorlík /Pepa), Jirka H (Tomáš V), Adam (Pepa), Tomáš V, Adam (Pepa), Lukáš (TomášV), Kuba, Tomáš V (Jirka H), Vorlík (Adam, Pepa), Matess (Jirka H)

 

Omlouvám se za výpadek, nestíhám, kdo máto co dodat k odehaným zápasům, projevte se :-)

Telegrafický výčet našich výsledků:

7.12.2016    HC PRAGUE WOLVES - HC STATOR ENVIROS        6:5   (2:1; 1:2; 3:2)

8.12.2016    HC STATOR ENVIROS - KONSTRUKTIVA REVIVAL  7:3   (1:1; 5:2; 1:0)

15.12.2016  HC SNĚHULÁCI PRAHA - HC STATOR ENVIROS      5:2   (1:1; 2:1; 2:0)

22.12.2016  HC STATOR ENVIROS - PRAGUE WINGS                8:6   (3:3; 4:1; 1:2)

13.1.2017   TRAVELPORT.CZ - HC STATOR ENVIROS                7:5   (1:0; 5:3; 1:2) - KOKOT ROZHODČÍ

19.1.2017   HC STATOR ENVIROS - HC ROOSTERS                   7:6   (3:2; 3:1; 1:3)

24.1.2017   GASTON SEALS - HC STATOR ENVIROS                 1:3   (0:0; 0:2; 1:1)

24.11.2016  HC STATOR ENVIROS - HC OZZY  5:4  (1:2; 3:1; 1:1)

Další těžký zápas. Vypadá to, že letos v naší skupině nejsou žádné vysloveně slabé týmy. Jako již tradičně jsme si nechali trošku utéct začátek. Soupeř na nás vletěl a vcelku brzo si vytvořil dvougólový náskok. Přibližně od půlky první třwetiny jsme však hru dokázali vyrovnat a Tomáš V, jako správný kapitán zavelel k obratu. Ten se nám podařilo dokonat v druhé třetině. Soupeř měl sice opticky víc ze hry, ale selhával v koncovce. Dvakrát Adam a jednou Matess zařídili, že se šlo do závěrečné části s jednobrankovým náskokem a na začátku přidal pojistku svým druhým gólem Matess. Zbytek hry už byl z naší strany jen o tom vedení udržet. Podařilo se. I když soupeř v posledních minutách hodně zlobil, dokázal pouze snížit. Na vyrovnání už mu nezbylo sil. Další body jsou doma.

Branky: TomášV (Matess), Adam (Pepa), Adam (Vorlík), Matess (TomášV), Matess (TomášV)

Vyloučení: Lukáš (nedovolené bránění), Lamaš (nedovolené bránění), Vorlík (podražení)


20.11.2016  HC CODA - HC STATOR ENVIROS  1:3  (1:1; 0:1; 0:1)

Abych nebyl moc stále jenom negativní. včerejší zápas se mi docela líbil. Stále sice máme problém s dáváním gólů, jelikož se  buď strašně dlouho a složitě dostáváme ke střelám nebo vymýšlíme nekonečně složité kombinace až do rohu hřiště, ale na druhou stranu, včera všichni dřeli a výhru jsme si vybojovali. Soupeř, údajně bez tří hráčů, kteří hrají "kraj", byl opravdu dobrý a nasadil takové tempo, že jsme chvílema nevěděli kam dřív. Do první šance se dostal přibližně 5 sekund po prvním vhazování. Naštěstí zakončil do mne a odražený puk se dostal k Pepovi, který ho předal do jízdy Adamovi a ten měl dostatek času ke střele. Nedáš dostaneš v prvních 20 sekundách hry :-) Soupeř pak tempo ještě navýšil, ale naštěstí z převahy dokázal vytěžit pouze jeden gól. Do konce třetiny jsme hru varovnali. Byť bylo skóre dlouho nerozhodné, soupeř se přeci jen dostával častěji k zakončení, ale naštěstí chyběla přesnost a někdy při nás stálo i štěstí. Ve druhé třetině nám vrátil vedení Franta a ve třetí třetině dal uklidňující gól znovu Adam. V posledních 5 minutách jsme se i přes časté zakázené uvolňování dostávali pod tlak, ale snaha soupeře o vyrovnání vyšla naprázdno. Pochvalu zaslouží třetí lajna, která to neměla proti výborně bruslícím soupeřům jednoduché.

Branky: Adam (Pepa), Franta (Vorlík), Adam (Pepa)

Vyloučení: Franta (příliš mnoho hráčů na ledě)


13.11.2016  HC Dotykačka - HC STATOR ENVIROS  6:3  (1:1; 1:2; 4:0)

Myslete si co chcete, ale podle mne by Stator zápasy se soupeřem (byť dobrým), který nastoupí v 9 lidech, prohrávat neměl. Zvlášť když nás je na střídačce 14. Soupeř nám vlastně za celý zápas dovolil pouze to, co sám chtěl. Z naší strany to bylo hodně takticky nezvládnuté. Snahu a nasazení nám upřít nelze, ale myslím si, že když nám něco nefunguje už od první třetiny, je potřeba něco změnit. A to jsme včera fakt nedokázali. Sice jsme do třetí třetiny šli s vedením 3:2, ale soupeř nás ve třetí třetině úplně rozebral a zápasu dal zcela jasný výsledek.

Branky: Adam (Pepa), Pepa (Adam), Vorlík (Pepa)

Vyloučení: Tomáš M (podražení), Vorlík (hrubost)


10.11.2016  HC STATOR ENVIROS - HC HORNÍ POČERNICE 5:2  (1:1; 1:1; 3:0)

To byl ale včera emotivní závěr, co? Včera jsme nastoupili teprve ke třetímu zápasu v sezoně a to proti loňskému účastníkovi CCM ligy. Zápas začal v opatrném tempu, ale postupně se začal hrát docela pěkný hokej. Do vedení šel jako první soupeř, když do brány prošla tečovaná střela od modré čáry. Opět to vzniklo nedůrazem v naší obraně, kdy jsme zcela zbytečně přišly o puk, který se dostal na modrou čáru ke zcela nepokrytému obránci, který to už měl jednoduché. Nastřelil puk na bránu a útočník před bránou jen pozměnil směr letícího puku. Obdržený gól nás ale nakopnul. Od té doby jsme pálili jednu šanci za druhou. Naštěstí do  konce třetiny se podařilo po Vorlíkově přihrávce vyrovnat Adamovi. Ve druhé třetině jsme pokračovali v tlaku na soupeřova brankáře. Ten držel svými zákroky soupeře hodně dlouho ve hře. Jeden puk mu však za záda prošel. Naneštěstí po individuální Michalově "akci" soupeř rychle znovu vyrovnal. Vyrovnaná hra pokračovala i na začátku třetí třetiny, ale postupem času jsme začali mít trošku navrch. Soupeř v deseti přestával stíhat a pod tlak jsme se dostávali v podstatě pouze sami svojí nedisciplinovaností. Rozhodující roli nakonec sehrál soupeřův brankář, do té doby skvěle chytající. V našem oslabení (Adam - vysoká hůl) jsme vyhodili puk, který se pokoušel dojet ještě Vorlík. Soupeřův golman u něj byl o chviličku dříve a stačil jej odehrát dřív, než se s Vorlíkem srazili u mantinelu. Dle pravidel PLLH to byl z naší strany faul a soupeř mohl hrát přesilovku 5 na 3. To by se ale nesměli vrhnout na Vorlíka jako vosy na bonbon. Výsledek? Nakonec z toho byla naše přesilovka 4 na 3, protož vyloučený Adam se vrátil na led. Vorlík šel sedět a soupeř přišel o dva "golmanovi mstitele". Soupeřův golman rozhozený spíše psychicky než, že by mu něco skutečně bylo pak pustil do sítě dvě Adamovi střely a navíc pak špatně přečetl signalizaci rozhodčího a při signalizovaném ofsajdu odjel ke střídačce, čehož využil Kuba k završení skóre střelou do prázdné branky. Po závěrečném hvizdu to ještě chvíli vypadalo na inzultaci rozhodčího ze strany soupeře, ale naštěstí emoce brzy opadly. Snad to bude v sobotu klidnější zápas.

Branky: Adam (Vorlik), Petr Sedlář (Matess), Adam (Pepa), Adam (Pepa), Kuba

Vyloučení: Hovorouš (vysoká hůl), Adam (vysoká hůl), Vorlík (hrubost)


12.10.2016  HC STATOR ENVIROS - TravelPort.cz  7:5  (2:2; 3:3; 2:0)

Udělá někdo reportáž????

Branky: LukášM (TomášV), Adam (Vorlik), Vorlík, Tomáš V (Lukáš), Adam (Vorlík), Michal D (Matess), Adam (Pepa)

Vyloučení: Kuba (Nedovolené bránění), Karel (Faul kolenem), Adam (Hrubost)


 

12.10.2016  HC ROOSTERS -  HC STATOR ENVIROS  4:3  (2:1; 2:2; 0:0)

První soutěžní utkání v sezoně jsme nesehráli moc dobře. Mám pocit, že čím více trénujeme, tím méně to je na ledě vidět. Soupeř byl evidentně sehranější a dostával se velice snadno do našeho obraného pásma. Ale měl jen deset lidí, což se ukázalo jako nevýhoda, jelikož jim postupně začali docházet síly. Bohužel my jsme začali stahovat jeho náskok příliš pozdě. Vrcholem nakonec bylo, že rozhodčí zápas ukončil již po hodině a čtvrt a nám už nezbyl čas na korekci výsledku. Neříkám, že to je jediný důvod naší porážky, ale pro příště by bylo od soupeře slušné nás upozornit na to, že mají kratší led.

Branky: Pepa (Adam), Matess, Pepa (Lamač)

Vyloučení: Tomáš M (Podražení), Tomáš V (poražení)

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

3. Kitzbüheler Hockey Cup
Druhá účast na perfektním turnaji v rakouském Kitzbühelu.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Dohrát letošní sezonu? (ANO znamená, že budete chodit na zápasy možná i o prázdninách, NE znamená prohra všech zbývajících zápasů kontumačně)

  ANO
11 (78,6%)

  NE
3 (21,4%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz